Hackvaxter

 Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer häckväxter från Hackvaxter för din trädgård. Bestäm först dess syfte. Vissa människor använder sina häckar som sekretessskärmar, medan andra blandar inhemska sorter med utländska. När du gör ditt val, överväg exponering för vind, solljus, regn och lutning. Besök vår hemsida för mer information.

Snäcka

När du planerar att plantera en ny vintergrön häck på din trädgård bör du överväga läget och klimatet. Klimatet är viktigt för att avgöra vilka arter som kommer att trivas. Den ska stå på en solig eller delvis skuggad plats. Jorden ska vara väldränerad men inte så torr att de drunknar. Om jorden har ett lågt pH och för mycket fukt, skulle hortensior inte trivas. Mät sedan bredden och längden på området där du vill plantera häcken. Beräkna sedan storleken på varje planta baserat på dess mogna centrum-till-centrum-bredd. 

Marktäckare

Marktäckande häckar har många fördelar. De ger inte bara avskildhet, utan de kan också användas för att markera gränserna mellan trädgårdar och innergårdar. Du kan till och med gå förbi stigen till ytterdörren. Häckar ger inte bara avskildhet, utan mjukar också upp kanterna på hårda landskap som kullersten och blockväggar. Om du vill att dina häckar ska hålla sig gröna året runt, välj torkatåliga växter som tål vind och fukt. 

Snabbväxande

Innan du kan välja en snabbväxande häck till din trädgård behöver du veta vilka förutsättningar växten behöver. Vissa arter behöver full sol, andra inte. Det är viktigt att placera dessa växter i områden där de kommer att få mycket fukt.

Du måste också vattna dem under de första två åren efter plantering. Ett bevattningssystem med dropplinje är ett utmärkt sätt att uppmuntra snabb tillväxt i dina häckväxter. Bevattningssystemet med droppledning kan ställas in så att det går i en timme med några dagars mellanrum och håller jorden fuktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *